Groentesoep

Iedereen heeft een eigen recept om groentesoep te maken, en dat is ook juist goed. Soep is ook lekker makkelijk en we kunnen hier dan ook lekker in variëren. Mijn geheim voor een goede lekkere soep? Laat de soep in een grote pan minimaal 4 uur lang op het vuur, maar laat het niet koken.

Benodigdheden voor deze vegetarische soep

– 1 Prei

– Helft van een knolselderij

– 1 grote wortel of wat meerdere kleinere wortels

– 1 Pastinaak (een wat? Ja, een pastinaak)

– Vegetarische boullion van Maggie

Verder heb je natuurlijk een grotere pan nodig, een snijplank, een scherp mesje en een dunschiller.

Hoe wordt deze vegetarische soep bereid?

1. Snijd natuurlijk alle groente, dit mag groot of klein, wat je zelf het lekkerste vindt. Zorg dat de wortel(s) en de pastinaak zijn ontdaan van het buitenste huidje.

2. Vul de pan met water en zet dit water op, doe eerst de wortelstukjes en de pastinaak stukjes in de pan, laat deze alvast wat zachter worden.

3. Na ongeveer een halfuur voeg je de prei en knolselderij toe in de pan.

4. Voeg twee eetlepels vegetarische bouillon toe. Dit kun je natuurlijk iets minder of meer doen. Doe in het begin niet te veel, want je kunt het er niet meer uit halen. Je kunt later altijd nog wat bouillon toe voegen in de soep

5. Zet het vuur niet te hoog, het is niet de bedoeling dat de soep gaat koken.

6. Laat het ongeveer 3 uur op het vuur staan en roer af en toe in de pan. Het lekkerste is het als de soep 4 uur op staat, maar het is eigenlijk al na een uurtje al klaar om te eten.

Tadaa en nu heb je zelf een gezond, snel en lekker gerecht klaar gemaakt! Je kunt natuurlijk altijd nog variëren en andere groente toevoegen. Vind je prei niet lekker, laat deze eruit en voeg misschien wat ui toe.

Hoe maken jullie altijd soep? En welke groente doen jullie er in? Ik ben benieuwd naar jullie soep ervaringen!